Confidenţialitate

S-a deschis Transfăgărășanul. Iata ce obiective turistice sunt de-a lungul celor 90 km

Transfăgărășanul este, fără dubiu, cel mai frumos traseu din țară și poate unul dintre cele mai spectaculoase din Europa. Nu o spunem doar noi, ci ne laudă și celebra publicație ”National Geographic”. Într-un articol, jurnaliştii revistei îi invită pe cititori să accepte provocarea Transfăgărăşanului, un drum de peste 90 de kilometri prin Munţii Făgăraş, plin de viraje la 90 de grade, curbe foarte strânse şi privelişti ce îți taie respirația.

 

De-a lungul traseului sunt o mulțime de obiective turistice, precum Lacul și Cascada Bâlea, Barajul Vidraru sau Cetatea Poenari.

 

Cei care se opresc la Cascada Bâlea, trebuie să știe că aceasta este cea mai mare cascadă în trepte din țară și are o cădere de 60 de metri. După foarte multe serpentine, vor ajunge la Bâlea Lac, punctul de înălțime maximă al Transfăgărășanului. Când e vreme bună, turiștii sunt întâmpinați aici de meșteri populari și negustori care îi îmbie cu bunătăți precum brânză, cașcaval afumat și dulciuri.

 

Pe traseu se pot face opriri și la Barajul Vidraru și Lacul Vidraru, precum și la Cetatea Poenari. Pentru a ajunge sus, la fosta reședință a lui Vlad Țepeș, turiștii trebuie să urce o scară cu 1480 de trepte.

 

Pe Transfăgărășan se poate porni pe cont propriu, cu mașina, dar sunt și agenții de turism care organizează excursii de o zi cu autocarul în schimbul a 100-două de lei.