Confidenţialitate

Rusia schimbă din nou strategia în Ucraina. Trupele Kremlinului se concentrează acum pe cucerirea completă a regiunii Lugansk

Forțele ruse au abandonat obiectivul încercuirii trupelor ucrainene din Donetk și Izium, iar acum se concentrează pe cucerirea completă a regiunii Lugansk. Schimbarea strategiei este legată de faptul că Rusia a rămas fără rezerviști pregătiți să lupte, explică Institutul pentru Studiul Războiului, un think-tank american specializat în analiză militară.

Armata rusă a rămas fără rezerviști care să vină pe front, așa că recurge la companii militare private și miliții înarmate, precizează Institutul pentru Studiul Războiului.

Statul major ucrainean a raportat că aproximativ 2.500 de rezerviști ruși se antrenează în Belgorod, Voronej și Rostov pentru a consolida operațiunile ofensive ale Rusiei în Ucraina.

Este puțin probabil ca acel număr de rezerviști să genereze suficientă forță pentru a suplini unitățile rusești care au pierdut până la 20% din efective.

Cel mai recent eșec al armatei lui Vladimir Putin a fost în regiunea Donbas, unde a pierdut un batalion întreg încercând să traverseze râul Siverskyi Doneț.

Amestecarea unităților aeriene de elită cu mercenari este șocantă, apreciază analiștii militari de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Ei cred că este cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele de forțe pregătite pentru luptă.

Foto: Shutterstock