Rusia: ”Linia directa cu Vladimir Putin”

Astăzi în Rusia este ziua ‘liniei directe cu Vladimir Putin’, iar la această oră, ora 13.00, liderul de la Kremlin răspunde deja la întrebările locuitorilor federației.

Până acum, nu mai puțin de 1,7 milioane de întrebări i-au fost trimise lui Vladimir Putin.

Organizatorii au înregistrat chiar și câte 3.100 de întrebări pe minut, potrivit agenției Tass.

În acest an, administrația prezidențială nu a acceptat întrebări din străinătate.

Președintele Rusiei și-a început conferința prezentând starea economiei, în contextul în care federația este afectată de sancțiunile economice impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană.

Vladimir Putin spune că datele economice nu sunt un dezastru, ba din contră, sectoare precum petrochimia și construcțiile au crescut, la fel ca și volumul economiilor depuse de populație în băncile din Rusia.

În schimb, spune liderul de la Kremlin, investițiile străine au scăzut cu 2,5 la sută, iar inflația a ajuns la 11,4 la sută.

La fel, șomajul a crescut cu jumătate de punct, de la 5.3 la 5.8 la sută, spune Vladimir Putin.

Prima întrebare din public adresată președintelui rus de moderator s-a referit la îngrijorările oamenilor de afaceri care sunt preocupați de efectele sancțiunilor Occidentului.

Vladimir Putin a răspuns punându-l la punct pe moderator.

‘Cred că nu ați ascultat cu atenție ce am spus mai devreme, ați omis unele informații pe care deja le-am spus, eu am zis că sunt multe lucruri pozitive, dar am vorbit și despre datele macroeconomice, care sunt vitale pentru creșterea economică, dar am spus și că veniturile au scăzut dramatic, inflația a ajuns la 11,4 la sută’ a răspuns Vladimir Putin.