Rusia condamnă bombardamentele occidentale asupra Damascului

Ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat că loviturile coaliţiei militare asupra Siriei, sub conducerea forţelor armate americane, vor avea “consecinţe”.

“Se implementează un scenariu prestabilit. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe”, a scris ambasadorul Anatoli Antonov pe Twitter.

“Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă”, a adăugat el. “SUA, posesoare ale celui mai mare arsenal de arme chimice, nu au dreptul moral de a învinovăţi alte ţări”, a mai scris diplomatul.

“Un atac a fost comis asupra capitalei unui stat suveran, care de mulți ani încearcă să supraviețuiască sub amenințarea terorii”, a spus purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zakharova.

SUA, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte din Siria, ca răspuns la atacul chimic din orașul sirian Douma, comis sâmbăta trecută, și în care au fost ucise cel puțin 60 de persoane, iar alte 500 au fost rănite.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a ordonat o operaţiune militară împotriva Siriei pentru a a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad, pe care îl consideră responsabil de atacul chimic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS