Rusia a lansat atacuri în Siria din Marea Caspică – toate țintele au fost distruse

Patru crucișătoare ruse au lansat 26 de rachete de croazieră asupra unor obiective ale Statului Islamic în Siria, care au fost distruse –  anunță ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Navele de pe care au fost lansate cele atacurile se află în Marea Caspică.Potrivit BBC, simultan cu atacurile aeriene rusești au loc operațiuni terestre ale armatei siriene.

 

Anunțul a fost făcut de ministrul rus al apărării în timpul unei întrevederi cu președintele Vladimir Putin.  Rachetele au fost lansate de la 1.500 de km distanță și au vizat un număr de 11 poziții ale grupării Statul Islamic.

“Toate țintele au fost distruse” – spune ministrul rus, precizând că ofensiva a vizat și centre de control și depozite de armament ale grupării teroriste.

Este cea mai intensă luptă din ultimele luni în provinciile Hama și Idlib, notează Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. În plus, Kremlinul spune că următoarele operațiuni militare ruse din Siria vor fi sincronizate cu operațiuni terestre ale armatei Siriene.

112 ținte au fost lovite de la începutul lunii, de când Rusia a demarat campania împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Totuși, mai multe state au condamnat unele atacuri rusești – care par să fi avut drept ținte civili și rebelii susținuți de Statele Unite și occident.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS