Rusia a fost eliminata la hochei la Soci

Finlanda a produs surpriza zilei invingand cu 3-1 in sferturi gazda Jocurilor Olimpice de Iarna

Mare surpriza in turneul olimpic de hochei pe gheata – reprezentanta gazdelor: Rusia a fost eliminata inca din faza sferturilor de Finlanda si va primi din tribune lupta pentru medalii.

Rusii au condus inca din al 7-lea minut prin golul lui Kovalciuk, apoi a iesit ‘la rampa’ arma secreta a adversarilor: un super-veteran de 43 de ani – Teemu Selanne, care a facut 2-1 dupa ce Aaltonen egalase. Cel din urma gol a fost marcat de Granlund si finalul i-a gasit pe rusi cazuti in lacrimi pe gheata. Finlanda va intalni acum Suedia, care a trecut ‘la pas’ de Slovenia: 5-0.

Finlandezul Teemu Selanne este ‘eroul zilei’ la Jocurile Olimpice de Iarna. A debutat in campionatul profesionist nord-american in 1988, cand jumatate din actualii adversari nu se nascusera si joaca inca la Anaheim Ducks. Viata lui Selanne a inspirat si un documentar in Finlanda – are un frate geaman, tata necunoscut, este licentiat in marketing, a fost educator la o gradinita, patron la 5 restaurante, pilot de raliuri si votat cel mai sexy barbat finlandez. Ca hocheist, pana la 43 de ani, Teemu Selanne a jucat in 10 editii de All Star Game, a castigat Cupa Stanley, a participat la 5 Campionate Mondiale si 6 Olimpiade – unde este golgeter all-time cu 40 de puncte.