Confidenţialitate

Rușii au interceptat o discuție a generalilor germani în care aceștia vorbeau despre lovituri asupra Crimeii, confirmă ministrul german al Apărării | AUDIO

Unul dintre ofițerii germani care au participat la discuția privind războiul din Ucraina a fost interceptat după ce a intrat în conversație folosind o linie nesecurizată. Este explicația oferită de ministrul german al Apărării, după ce rușii au interceptat o discuție a generalilor săi, în care aceștia vorbeau despre lovituri asupra Crimeii. Conversația secretă a provocat tensiuni puternice cu Moscova.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că Rusia a interceptat probabil acest apel din întâmplare prin sistemele sale de supraveghere în masă, și nu printr-o rețea de spionaj din Germania. El a dat asigurări că sistemul de comunicații al forțelor armate germane nu a fost compromis.

Motivul pentru care apelul dintre ofițerii forțelor aeriene a putut fi interceptat, totuși, a fost din cauza greșelii operaționale a unui individ”, a declarat Pistorius, explicând că militarul în cauză a intrat în apel din Singapore, unde participa la un spectacol aviatic.

Ministrul Apărării a confirmat a fost interceptata o videoconferinţă a ofiterilor germani de pe platforma publică WebEx, şi nu dintr-o reţea secretă internă a armatei. Folosirea platformei pentru apel a fost autorizată, a precizat Pistorius.

Amintim, în înregistrarea de peste o jumătate de oră, publicată vineri de postul de propagandă Russia Today, se discuta despre posibilitatea ca Germania să livreze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune Taurus… și ipoteza unor lovituri care să vizeze Podul Kerci – care leagă Crimeea de Rusia.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Congresul Popularilor Europeni, la București. Ciucă: Vom veni cu argumentele necesare ca Austria să își schimbe decizia privind aderarea României la Schengen | AUDIO