Roxette anulează turneul din vara acestui an, din cauza stării de sănătate a solistei Marie Fredriksson

Grupul suedez Roxette a anunţat prin intermediul unui mesaj pe pagina sa de Facebook că a luat decizia de a-şi anula toate concertele pe care le avea programate în turneul din vara acestui an, din cauza stării de sănătate a solistei Marie Fredriksson, scrie News.ro.

Trupa suedeză ar fi trebuit să înceapă ultima secţiune din turneul său aniversar, ”Roxxxette 30th Anniversary Tour”, cu un show ce era programat pe 3 iunie. Solista Marie Fredriksson a fost sfătuită însă de medici să renunţe la turneu şi, ca urmare a acestor recomandări, toate show-urile trupei au fost anulate.

Cel mai recent concert susţinut de grupul suedez a avut loc la Grand Arena din Cape Town, în Africa de Sud, pe 8 februarie.

”Au fost 30 de ani uimitori! Simt multă bucurie şi fericire atunci când privesc în urmă, la turneele mondiale susţinute de Roxette. Toate concertele noastre şi amintirile noastre de-a lungul anilor vor reprezenta întotdeauna o parte importantă a vieţii mele.

Sunt deosebit de mândră şi de recunoscătoare pentru faptul că am putut să revin în 2009, după boala mea foarte gravă, şi am putut să duc trupa Roxette din nou în jurul Globului, pentru alte concerte.

Din păcate, acum, zilele în care plecam în turnee s-au încheiat şi vreau să profit de ocazie pentru a mulţimi fanilor noştri minunaţi care ne-au însoţit în această călătorie îndelungată. Aştept cu nerăbdare lansarea albumului nostru, «Good Karma», în luna iunie – din punctul meu de vedere este cel mai bun album al nostru!”, a declarat Marie Fredriksson.

Celălalt membru al duoului suedez, Per Gessle, a spus: ”Cine ar fi crezut că această trupă dintr-un mic oraş de pe coasta de vest a Suediei ar continua să existe şi după 30 de ani!

Am susţinut concerte uluitoare în lumea întreagă, care ne-au dus dincolo de cele mai sălbatice şi mai îndrăzneţe visuri ale noastre. Vreau să mulţumesc tuturor muzicienilor şi colaboratorilor noştri.

Mulţumesc şi fanilor, care ne-au ascultat, ne-au încurajat, ne-au aşteptat şi au călătorit cu noi, care au cântat, au râs, s-au bucurat şi au plâns alături de noi. Cei mai mulţi dintre voi faceţi parte din Roxette la fel de mult ca noi.

Fără voi, nimic nu ar fi fost posibil. Însă, înainte de toate, vreau să îi mulţumesc minunatei Marie, Amazonul vocilor sfinte, Zeiţa prestaţiilor rock superbe, interpreta liberă şi magnifică a cântecelor mele modeste, pentru această călătorie magică care ne-a dus deasupra tuturor munţilor.

Dumnezeule, ce privelişte minunată am avut! Bucuria acestei călătorii s-a încheiat acum, însă cu siguranţă ne-am distrat pe cinste!”.

Marie Fredriksson şi Per Gessle au înfiinţat trupa Roxette în 1986, iar single-ul de debut al grupului s-a intitulat ”Neverending Love”. În aprilie 1989, grupul suedez a devenit o celebritate mondială cu piesa ”The Look”. De atunci, trupa suedeză a susţinut 557 de concerte în lumea întreagă, în faţa multor milioane de fani.

Formaţia a lansat 51 de single-uri, iar albumele sale s-au vândut în peste 75 de milioane de copii pe plan mondial. Printre cele mai cunoscute cântece din repertoriul grupului Roxette se află piese precum ”Listen To Your Heart”, ”The Look”, ”It Must Have Been Love”, ”Joyride” şi ”Dangerous”.

Marie Fredriksson a fost diagnosticată în 2002 cu cancer cerebral, dar a continuat să facă muzică în timpul perioadei de convalescenţă, care s-a concretizat în albumul ”The Change”, lansat în 2004. Artista s-a reunit cu Per Gessle şi au lansat împreună, în 2011, albumul ”Charm School”.

Cel mai recent single al trupei Roxette, intitulat ”It Just Happens”, a fost lansat pe 8 aprilie. Al 10-lea album de studio al grupului, ”Good Karma”, va fi lansat pe piaţă pe 3 iunie.

Foto: Facebook/Roxette