Românii, ironizați din nou de prezentatorul britanic Jeremy Clarkson

În noua sa emisiune The Grand Tour, prezentatorul britanic Jeremy Clarkson a prezentat un vehicul “fără şofer”, pe care il controla vorbind la telefonul mobil, în timp ce stătea pe un fotoliu. Sub capotă se afla un bărbat  care pedala şi manevra vehiculul în funcţie de ce îi spunea Jeremy Clarkson la telefon. Realizatorul a spus că este un român ce pedala,

“Nu e doar un om, e un român”, a comentat Clarkson, spunând că vehiculul îi oferă românului dinăuntru “demnitate”, potrivit cotidianului Daily Star.  “Ofer locuri de muncă nou-veniţilor în ţară”.  “Ingineria britanică, doamnelor şi domnilor, cu piese româneşti”, a mai comentat Jeremy Clarkson.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reacţionat pe Facebook, spunând că  “este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne”.

Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest producătorilor emisiunii.

Anul trecut, Jeremy Clarkson a fost suspendat şi apoi concediat de BBC, după ce l-a agresat fizic pe unul dintre producătorii emisiunii ”Top Gear”. Richard Hammond şi James May au demisionat la scurt timp după aceea. Acum cei trei realizează pentru Amazon emisiunea ”The Grand Tour”.

 În 2009, echipa „Top Gear“ a filmat în România un episod al emisiunii de la BBC. Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond au filmat pe Transfăgărăşan, pe care Clarkson l-a numit „cel mai bun drum din lume“.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS