Confidenţialitate

Românii trebuie să se înregistreze online înainte de a intra în Austria

Noi măsuri pentru românii care doresc să călătorească în Austria. Românii au obligația de a se înregistra online, anterior intrării pe teritoriul austriac, prin completarea unui document denumit „Pre-Travel-Clearance – PTC”, Potrivit Ministerului de Externe din România, sunt prevăzute și excepții de la această măsură.

Această măsură specială a fost adoptată în contextul pandemiei de COVID-19, și urmează să intre în vigoare vineri, 15 ianuarie, de la ora 00.00.

Document „Pre-Travel-Clearance – PTC” este disponibil online pe www.oesterreich.gv.at/themen/coronavirus_in_oesterreich/pre-travel-clearance.html.

Formularele sunt disponibile în limbile germană şi engleză.

Totodată, la momentul intrării pe teritoriul austriac, călătorii sunt obligați să prezinte confirmarea completării formularului menționat, în format electronic sau tipărit.

În situația în care nu este posibilă înregistrarea online, în mod excepțional, se poate opta pentru completarea formularului tipizat și semnat olograf.

Sunt exceptate de la măsura înregistrării electronice prin completarea formularului PTC următoarele categorii de persoane: transportatorii profesioniști de mărfuri, navetiștii, persoanele aflate în tranzit, persoane care participă la evenimente de familie care nu pot fi amânate (spre exemplu: ceremonii funerare).