Confidenţialitate

România va avea 7 sportivi la Jocurile Paralimpice, între care și ministrul Sporturilor

Jocurile Paralimpice se vor desfășura între 24 august și 5 septembrie.  7 sportivi paralimpici vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice:

-la tir cu arcul, Eugen Pătru, militar rănit în Afganistan, multiplu medaliat, inclusiv cu aur,  la Jocurile Invictus.

-la judo, Alex Bologa,  singurul sportiv din România cu deficiență totală de vedere în judo.  În 2016, a câștigat medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. De asemenea, este dublu campion european la categoria sa și numărul 1 în clasamentul mondial în clasa 60kg.

-la tenis de masă, va concura Bobi Simion, vicecampion european în  2019 și câștigător al locului 3 la Campionatul European din Slovenia din 2017.

-la atletism concurează, Tabița Vulturar care practucă și tenisul de masă, sport ce i-a adus Locul  1 pe echipe, la dublu, la Jocurile Paralimpice Europene de Tineret din Italia, din 2017 dar și alte medalii.

-tot la atletism, concurează și Octavian Tucaliuc, atlet cu deficiență de vedere.

Comitetul Paralimpic Român precizează că Octavian este unul dintre cei mai valoroși sportivi cu dizabilități din România.

Este medaliat cu bronz la săritura în lungime la grand prix-ul de la Dubai din 2017 și a ajuns până pe locul 7 în clasamentul mondial la aruncarea suliței.

-la ciclism, concurează Eduard Moescu dar și Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului.

Eduard Novak participă pentru a 5-a oară la Jocurile Paralimpice. La edițiile precedente a obținut deja o medalie de aur și două de argint.