România, printre statele care vor putea trimite turişti în Grecia

Autorităţile de la Atena au prezentat lista ţărilor care vor putea trimite turişti în Grecia.

Sezonul estival va fi deschis la 15 iunie în statul elen.

România apare alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia.

Țările au fost alese „pe criterii epidemiologice”.

Turiştii care ajung în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor intra în carantină la momentul sosirii.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise sâmbătă, în condiţiile în care ţara încearcă să găsească un echilibru între asigurarea măsurilor de protecţie faţă de pandemia de COVID-19 şi revitalizarea sectorului turistic.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Turismul şi industriile conexe generează aproximativ 30% din Produsul Intern Brut al Greciei şi au ajutat această ţară să rămână pe linia de plutire în timpul crizelor financiare care au durat aproximativ un deceniu.

Țară cu 11 milioane de locuitori, Grecia a înregistrat până în prezent 2.850 de cazuri de COVID-19, boală respiratorie provocată de noul coronavirus, şi 166 de decese, cu mult mai puţine decât în multe alte ţări europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS