Confidenţialitate

România primește, luni, o tranşă de peste un milion de doze Pfizer

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu a anunţat că, luni, vor ajunge în România 1.091.610 doze de vaccin anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă recepționată de la debutul campaniei de vaccinare.

“Tranşă record pentru România! Mâine dimineaţă vor ajunge în ţara noastră 1.091.610 doze vaccin Pfizer/BioNTech, cea mai mare tranşă de la debutul campaniei de vaccinare. 3 aeronave sunt pregătite astfel încât dozele să fie livrate în siguranţă, iar zborurile vor avea loc pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Aceste doze vor ajunge în centrele regionale din Constanţa, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi Braşov”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Potrivit lui, este îmbucurător că toate ‘cele patru companii autorizate în Uniunea Europeană livrează vaccinurile conform planului stabilit cu ţara noastră’.

“Este important ca fiecare doză să fie folosită în centrele deschise în toată ţara. Fii responsabil! Vaccinează-te!”, a mai spus vicepreşedintele CNCAV.

Din 27 decembrie 2020, în România au fost administrate 7.740.297 de doze unui număr de 4.279.871 de persoane, dintre care 819.445 au primit o doză şi 3.460.426 şi pe cea de-a doua, conform datelor difuzate sâmbătă de către CNCAV.

FOTO: Guvernul României

X