Confidenţialitate

România în Direct: Vaccinările, din nou scădere. Ce credeți c-a impulsionat vaccinarea în România? | VIDEO

După un vârf care a atins aproape 100 de mii de noi vaccinări, imunizare este iarăși în scădere în România. Numărul de noi vaccinări pare să fi fost în strânsă legătură cu valul patru al epidemiei și cu numărul mare de decese. Odată ce infectările au scăzut și dorința de imunizare prin vaccin s-a redus. 

Pe de altă parte, numărul mare de noi vaccinări poate fi pus în legătură și cu apariția certificatului verde care a limitat accesul în spațiile publice fără vaccinare. Câtă vreme a existat și ideea că certificatul va fi cerut și la muncă, mai mulți români au vrut să se vaccineze. Numărul lor a scăzut după ce Senatul a respins vaccinarea obligatorie pentru angajații de la stat. Iar semnalele date de politicieni au fost mixte. 

România a ajuns la 7 milioane de persoane vaccinate, cu o creștere importantă în timpul valului patru. Totuși, ea rămâne, alături de Bulgaria, una dintre țările cu cele mai slabe rezultate din punct de vedere al vaccinării din întreg blocul european. Iar rata mortalității a ajuns printre cele mai mari. 

Ce credeți c-a impulsionat vaccinarea în România? Și de ce a trecut atât de repede acest val? Ce funcționează mai bine: vorba bună sau obligația? Ați convins pe cineva să se vaccineze în ultimele săptămâni