Confidenţialitate

România în Direct: UiPath, prima companie românească la bursa din New York. Ce trebuie să faci pentru un astfel de succes?

O companie românească, UiPath a fost listată la Bursa din New York și este evaluată la peste 30 de miliarde de dolari.

Fondatorul său este Daniel Dines, care alături de un alt român, Marian Tîrcă, a pornit compania într-un apartament din București. La data respectivă, 2005, viitoarea UiPath avea 10 angajați.

Astăzi aceasta este o companie care are angajați în 30 de țări și care înainte de apariția pe bursă a reușit să strângă fonduri de peste 1,3 miliarde de dolari.

În acest moment, fondatorul său deține un pachet de acțiuni estimat la 6 miliarde de dolari. Daniel Dines spune: “nu e nimeni un geniu, noi am înțeles că trebuie să aducem niște oameni mult mai deștepți decât noi sa ne ducă înainte”

UiPath este prima companie din România care reușește acest lucru, dar a putut să o facă atunci când compania a devenit internațională. Produsul realizat de UiPath este o automatizare a unor acțiuni repetitive într-o companie.

România în Direct vă invită la o discuție despre succes în România

Cât de greu este să construiești o companie în România? Ce trebuie să faci ca să ai un astfel de succes? Ce înseamnă, de fapt să ai succes în România? Au românii capacitatea de a lansa afaceri recunoscute internațional?

FOTO: Facebook/ UiPath