Confidenţialitate

România în Direct: PSD se pregătește să revină la guvernare. Este președintele Iohannis amenințat de suspendare? | VIDEO

Mai multe semnale politice arată că PSD se pregătește de o revenire la guvernare, într-o alianță cu PNL. Lideri importanți ai partidului au dat acest semnal după ce Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat pentru că nu a reușit să constituie o majoritate.

Un argument pentru această ipoteză este și faptul că PNL și PSD au o înțelegere prin care Sorin Grindeanu a devenit președinte interimar al Camerei Deputaților. Dorința PSD ar fi să primească postul de premier și jumătate din membrii cabinetului. 

Președintele Iohannis este așteptat să redeschidă negocieri. În același timp, el este amenințat cu suspendarea de către AUR care a început să strângă semnături în acest sens, iar în acest moment poziția sa este șubredă, mai ales că sondajele arată o cădere bruscă a încrederii în președinte. 

Ce credeți despre posibila revenire a PSD la guvernare? Este aceasta soluția ieșirii din criză? Credeți că suspendarea președintelui poate fi pusă în aplicare?