Confidenţialitate

România în Direct: Nou vârf de infectări în România: peste 34.000. Restricții sau relaxare în fața unei variante mai ușoare? | VIDEO

România a atins miercuri cel mai mare număr din îmbolnăviri de la începutul pandemiei, peste 34.000 de cazuri. Dintre aceste cazuri 13.000 sunt în rândul copiilor. Deși numărul cazurilor este mare, formele grave sunt mai puține ca în valurile anterioare. În terapie intensivă sunt peste 600 de persoane.

Deocamdată autoritățile române nu au anunțat măsuri restrictive mai dure decât în acest moment. Noua variantă a certificatului verde a fost abandonată, iar ministrul Rafila a susținut că acum nu mai este necesară. Pe de altă parte, tulpina Omicron a produs sute de mii de infectări în țări cu măsuri mai dure, dar și cu o rată de vaccinare peste cea a României.

Cum vă afectează acest nou val al epidemiei? V-ați îmbolnăvit? Sunt cei de lângă voi bolnavi? Ce fel de măsuri sunt necesare în România, în perioada următoare? Cât de utile mai sunt restricțiile, dacă ele nu au dat rezultate nici în alte state?

Foto: unsplash.com