Confidenţialitate

România în Direct: Ministrul Educației: ”Școlile ar putea rămâne deschise și după 6 la mie.” Cum hotărâți pentru copilul vostru? | VIDEO

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că autoritățile intenționează să țină școlile deschise, chiar și după o incidență de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori. Ministrul spune că autoritățile vor lua o decizie până vineri. Anunțul vine în ziua în care Bucureștiul a depășit incidența de 6, de la care școala trebuie să treacă în online.

Ministrul Cîmpeanu spune autoritățile calculează între riscurile la care se supun copiii și beneficiile pe care le aduce școala cu prezență fizică. pandemiSoluția păstrării școlilor deschise este susținută și de deputatul PSD, Alexandru Rafila, dar și conducerea DSP București o vede drept posibilă. Reacțiile grupurilor de părinți sunt împărțite pro și contra măsurii. În acest moment nu există obligația de vaccinare în școli, dar nici testare în masă.

Credeți că școlile ar trebui să rămână deschise și după 6 îmbolnăviri la mia de locuitori? Care este situația în școala copilului vostru? Cum luați decizia de a trimite sau nu copilul la școală în condițiile actualului val pandemic?