România în Direct: Ministerul Educației pune în conflict universitățile… Cine greșește și care este soluția? – VIDEO

Ministerul Educației schimbă strategia finanțării locurilor la universitățile de stat. Domeniile tehnice, absolvenții liceelor din mediul rural și rromii vor avea locuri alocate distinct și finanțate din bugetul public.

Astfel, 45 de universități de stat din România sunt obligate ca începând cu anul universitar viitor, să repartizeze o parte din locurile subvenționate către facultăți care pregătesc specialiști în domenii considerate cheie pentru viitorul țării: industria auto, turism și ecoturism, tehnologia informației, agricultură sau farmacie.

În total, 5.000 de locuri ar trebui redistribuite dinspre domenii umaniste, precum științe sociale sau drept către cele tehnice.

8 mari universități vor pierde  între 10 și 60 de locuri (de exemplu, Universitatea București) finanțate de stat, în timp ce universități precum cele din Craiova sau Suceava vor primi mai mulți bani.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.