Confidenţialitate

România în Direct: Mii de străini vin la București pentru debutul Euro 2020. Mai este orașul București o capitală europeană? | VIDEO

Peste o zi începe la București, Campionatul European de Fotbal, ediția amânată cu un an din 2020. În oraș sosesc câteva mii de suporteri ai echipelor care vor juca aici, mult mai puțini decât erau așteptați în mod normal.

Cei care sosesc, însă, nimeresc în mijlocul unei crize a gunoiului, în Sectorul cel mai bogat din Capitală. Dar și într-o perioadă în care parcurile de abia intră în regim de îngrijire, iar străzile sunt găurite. De asemenea, locuitorii se plâng de o invazie de căpușe și una de șobolani.

Primarul General spune că acestea vor fi rezolvate, căci s-a adoptat bugetul. Acesta este mai sărac decât în anii trecuți, iar Primăria este tehnic în pragul falimentului după mandatul anterior. Orașul este lovit periodic de crize ale apei calde și căldurii și pare că se pregătește de o reconstrucție majoră.

Capitala rămâne, însă, orașul cu cele mai mari venituri și cel care oferă cele mai multe oportunități locuitorilor săi. Ea are cel mai bun sistem medical, cele mai mari atracții și o calitate mai bună a vieții decât în alte părți.

Este orașul București o capitală europeană? Ce le-ați explica străinilor care vin aici despre starea Capitalei? Ce vă deranjează cel mai tare la starea lucrurilor din Capitală? Are capacitatea Nicușor Dan de a îndrepta lucrurile?

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea