Confidenţialitate

România în Direct, ediție specială: Educația în medii defavorizate | VIDEO

Cătălin Striblea vă invită la o ediție specială România în Direct, despre educația în zonele defavorizate și provocările cu care se confruntă oamenii din aceste zone – fie ei elevi, profesori sau autorități.

Dezbaterea are loc după ce societate civilă a protestat la hotărârea Ministerului educației de a elimina bursele sociale pentru elevii de liceu care învățau în alte localități. Ministerul spune că acest ajutor era folosit și de copiii care nu aveau nevoie. El era de folos pentru familiile care acopereau astfel abonamentul de transport.

România în Direct pune în discuție inegalitatea de șanse în educația copiilor din mediul rural, problemele pe care ei le întâmpina, abandonul școlar, dar și analfabetismul funcțional.

Care sunt nevoile în multe dintre școlile noastre din zone defavorizate? Cum pot fi ele rezolvate, în ajutorul elevilor? Care e responsabilitatea statului, dar a părinților în aceste situații?

Astfel de întrebări își caută răspuns și provoacă dezbatere în ediția specială România în Direct, unde plecăm de la inițiativa Dedeman, de a oferi cărți în 30 de școli din zone defavorizate ale țării.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție România În Direct:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.