Confidenţialitate

România în Direct: ”După un an acasă, copilul meu este dezorganizat și are note proaste.” Cum s-a schimbat copilul tău în pandemie? | VIDEO

Cei mai mulți copii din România s-au întors de astăzi și fizic la școală. Cursurile au fost reluate cu toți copiii în majoritatea zonelor din țară. Este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru din luna octombrie a anului trecut.

Mulți părinți s-au plâns de calitatea școlii online în această perioadă, dar și de lipsa interacțiunii dintre copii și colegii lor. Pe forumurile virtuale au apărut multe mesaje în care părinții constată schimbări de comportamente ale copiilor. Iată un exemplu de pe forumul La Primul Adolescent:

”A început să fie foarte dezorganizată. Niciodată nu a fost genul de copil ordonat, dar acum camera este un dezastru, haine și tot felul de lucruri curate și murdare aruncate peste tot, cărți, caiete pe jos, pe unde apuca, farfurii murdare, ambalaje, praf nu mai zic. Legat de școală au scăzut notele la anumite materii, iar la celelalte a luat note mari copiind (am prins-o).” Alți părinți se plâng de tristețea copiilor sau de dorul pe care aceștia l-au avut de colegi.

România în Direct te invită la o dezbatere despre relația pe care o avem cu copiii noștri în pandemie.

Ce s-a schimbat la copilul vostru în ultimul an, în absența școlii fizice? Ce v-a fost cel mai greu ca părinți în relația cu ei? Cum ați reușit să vă înțelegeți cu ei? Ce sfat le dați părinților care trec prin momente complicate?

Foto: Pexels