Confidenţialitate

România în Direct: Discuții PNL- PSD: fără cotă unică, dar taxare pe Netflix. Unde ar trebui să caute bani viitorul guvern? | VIDEO

Prima rundă de negocieri dintre PSD și PNL a pus în discuție taxele pe care le plătesc cetățenii. PSD a propus desființarea cotei unice, fără a intra în detalii, însă. S-ar dori o cotă progresivă, dar care să fie aplicată doar unor venituri mari. Florin Cîțu nu a respins explicit ideea, dar a spus că taxele nu vor crește.

Pe de altă parte, ambele partide par a fi de acord că este necesară o taxare a marilor averi, dar iarăși nu au precizat în ce direcție vor să meargă. Unul dintre liderii PSD, Sorin Grindeanu a dat ca exemplu taxarea iahturilor. Pe de altă parte, USR spune că guvernul vrea să introducă și o taxă pe abonamentele Netflix.

Dincolo de deficitul bugetar, sumele de bani noi colectate ar fi necesare pentru mărirea pensiilor și alocațiilor, așa cum sunt prezentate de programul PSD. Noile taxe ar apărea pe fondul unor scumpiri fără precedent, dar și a posibilității măririi salariului minim.

Credeți că aceste taxe sunt necesare? Ce impact vor avea asupra calității vieții în România? Unde ar trebui guvernul să caute bani pentru acoperirea cheltuielilor?

Foto: unsplash.com