Confidenţialitate

România în Direct: Decizia CCR care golește pușcăriile. Ce credeți despre ”marea amnistie?” | VIDEO

O hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție care interpretează o decizie a CCR duce la înlăturarea efectelor juridice din mai multe dosare penale în curs de judecare sau deja terminate. Hotărârea privește modul în care curge prescripția, instituția juridică ce stabilește câtă vreme ești responsabil penal după comiterea unei fapte.

Rezultatul este închiderea unor procese ale Elenei Udrea, Ioana Băsescu, Mihai Chirica, dar și posibila ieșire din închisoare a unor cetățeni judecați între 2018 și 2022. Acest lucru este atât urmarea unei decizii neclare a CCR, dar și a inactivității clasei politice pe subiect vreme de 4 ani. Această amnistie mascată închide un ciclu de presiuni asupra justiției, menite să ducă la oprirea mai multor dosare penale.

Cum primiți această decizie a justiției? Simțiți că se face dreptate unor cetățeni abuzați de procurori sau dimpotrivă este o victorie a infractorilor? Credeți că justiția din România funcționează mai bine sau mai prost după episodul Ordonanței 13?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct, la numărul de telefon +40 372.069.599.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție România În Direct: