Confidenţialitate

România în Direct: Cum alegeți produsele din magazine? Este important să fie integral românești? | VIDEO

În ciuda potențialului său agricol, România este dependentă de importuri de alimente, produse sau chiar procesate în alte țări. Situația este întâlnită la carne, lapte, zahăr sau legume, de exemplu, acolo unde piața internă acoperă doar o parte din cerere.

Multe dintre aceste produse sunt procesate în România, ingredientul principal venind din alte state. Există cel puțin o inițiativă privată care indică pe produsele alimentare dacă acestea sunt integral românești. TripluRO indică dacă produsul este procesat, ambalat și mai ales dacă ingredientul principal vine din România.

Voi cum alegeți produsele din magazine? Este important ca ele să fie românești? Vă uitați la proveniența produselor? În ce măsură contează că sunt din România?

Participă la emisiune sunând la numărul de telefon +40 372.069.599.

PENNY a lansat o inițiativă ambițioasă, încă din 2020, sub umbrela TripluRO (3RO): cât mai multe produse în magazine cu ingredientul principal provenit din România, adică să fie cultivate, crescute, extrase sau fabricate în țară și să fie procesate și ambalate în România.

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție România în Direct:

PODCAST
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.