România în Direct cu Tudor Muşat: Cum jucăm cartea celor două tururi – VIDEO

Suntem în plină bătălie pentru cele două tururi! E stabilit, guvernul își angajează răspunderea, iar Parlamentul trebuie convocat ca să aprobe sau să respingă proiectul și va stabili chiar azi calendarul după care se desfășoară acest proces. Știm deja că PSD și UDMR se opun din răsputeri și amenință cu moțiune de cenzură.

În paralel, se poartă o altă bătălie, cea pentru desemnarea candidaților care ar avea șanse să-l doboare pe principalul oponent, dacă totuși nu trece varianta cu 2 tururi. Doar că partidele nu prea se înțeleg. PNL zice începe chiar azi un sondaj în care testează 4 posibili candidați. Asta în timp ce USR și PLUS, care nici ei nu se înțeleg cine să fie candidatul lor comun, cred că PNL nu ar trebui să spargă și mai mult voturile.

În funcție de ce criterii vom face alegerea în 2020? Va fi un vot eminamente politic, unul de tip răul cel mai mic, unul de tip să nu cumva să câștige celălalt? Va fi unul bazat pe strategii concrete, demonstrabile, și priorități administrative? Ce teme vă preocupă cu prioritate acum, față de alți ani cu alegeri?

Dar dacă totuși proiectul nu trece? Cum vom ajunge la decizia cine să fie candidatul unic care să se bată cu candidatul pe care nu-l vrem, dar care ar avea șansa să ia ceva mai mult într-un singur tur?

În concluzie, cum jucăm această carte? Cum putem maximima această oportunitate pe care am văzut că am regretat-o atunci când nu am mai avut-o?

Dezbaterea România în Direct începe cu Tudor Mușat la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro. Fiecare ediție poate fi urmărită și în format video, atât pe europafm.ro, cât și pe Facebook  și pe Canalul de YouTube Europa FM.