Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Redeschiderea teraselor și hotelurilor. Mai mergeți în vacanță anul acesta? – VIDEO 

Terasele și restaurantele se pregătesc de redeschidere în România. Treptat, pe parcursul lunii iunie, este de așteptat ca întreaga industrie de turism și hotelărie să-și reia activitatea. Deja există operatori care oferă cazare la mare și la munte în aceste weekend-uri. Guvernul cere o serie de măsuri de prevedere, de la modul în care lucrează personalul până la distanța de la mese.

De asemenea, au apărut anunțurile de deschidere în Grecia și Bulgaria, destinații obișnuite pentru turiștii români. Acestea vor relua și activitatea internațională cel mai târziu în iulie. Întrebarea care se pune acum este dacă turiștii mai sunt dornici de vacanță în condiții complet diferite de ce știau. Cu hoteluri, restaurante și plaje cu restricții, cu frica de boală, câți mai sunt dispuși să dea bani pe o relaxare incompletă.

Este clar că pentru ambele părți urmează o perioadă dificilă, de aceea, astăzi, la România în Direct, liniile se deschid atât patronilor de restaurante și hoteluri, cât și turiștilor.

Vă împiedică noile condiții de turism să mergeți în vacanță? Ați renunțat la biletele pe care le aveați? Și cu ce preț? Dacă ai un hotel sau un restaurant, cum îmi garantezi că voi pleca sănătos de la tine? Merită să faci turism în noile condiții? Dar în străinătate, aveți curaj să mergeți?