Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Fata incendiată în Mehedinți. Vă simțiți protejați de Poliție și Parchet? – VIDEO

Parchetul General a cerut un control la procuratura din Vânju Mare, ca urmare a cazului în care o fată de 17 ani a fost incendiată de un criminal, recent eliberat. Procurorul general vrea să vadă cum au acționat magistrații după plângerea de viol a fetei. Poliția spune, neoficial, că vreme de patru zile nu a luat măsuri împotriva criminalului pentru că procurorul nu a dispus acest lucru. 

Deși criminalul a fost vizitat în câteva rânduri de polițiști pentru că era în izolare, o anchetă după plângerea de viol pare să nu fi avut loc. Nu este clar, în acest moment, dacă polițiștii sau procurorii i-au pus măcar o singură întrebare acestui cetățean după ce o plângere a fost formulată împotriva lui.

Acest episod se adaugă celor de anul trecut în care Poliția și Parchetul nu au fost în stare să rezolve cazurile Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Sau diverselor situații în care polițiștii s-au dovedit slabi în fața unor interlopi care i-au amenințat.  În schimb, Poliția pare să fi fost eficientă în combaterea încălcărilor legislației sanitare, acolo unde a aplicat sute de mii de amenzi. 

Cât de mult s-a schimbat Poliția Română în ultimul an, de la episodul Caracal? În ce măsură credeți că polițiștii de pe stradă vă protejează bunurile și securitatea? Ce așteptați, în astfel de cazuri, de la polițiști și procurori? Care sunt experiențele voastre cu această instituție a statului?