România în Direct, cu Cătălin Striblea: De ce ezită liderii politici să ia măsuri mai dure? – VIDEO

Grupul de criză de la Ministerul de Interne a prezentat sâmbătă seara o serie de noi restricții, dar cu titlul de recomandare. Tehnic nu mai avem voie să mergem decât la muncă și înapoi sau la magazin și farmacie, dar aceasta este doar o recomandare, în mod oficial.

Singurul dintre cei prezenți care ne-a spus direct că tot ce s-a anunțat are natură obligatorie a fost Raed Arafat. Anunțurile au fost făcute cu mare întârziere și pe fondul a numeroase speculații că există neînțelegeri între specialiști și politicieni.

Între timp au murit primii oameni în România, iar cazurile de infectare, cele oficiale, se apropie de 500. Iar semnalele că niciuna dintre recomandări nu se respectă, abundă. Sunt oameni la cozi, în parcuri, la slujbe la Biserică. Totul arată că România trăiește o criză majoră de autoritate.

Credeți că este nevoie de măsuri mai dure în această situație? Mai aveți încredere în cei care ne conduc? De ce credeți că șovăie cei care ar trebui să ia deciziile de care avem nevoie? În  ce măsură se respectă aceste recomandări în locallitățile voastre?