România în Direct, cu Cătălin Striblea: Ce politician v-a câștigat încrederea în zilele de criză? – VIDEO 

Pe măsură ce România se apropie de data ieșirii parțiale din carantină, se reia bătălia politică de la București. Președintele Iohannis a lansat atacuri la adresa PSD, fie pe legea autonomiei Ținutului Secuiesc, adoptată tacit și apoi picată de urgență, fie pe tema proastei pregătiri a României pentru o situație de urgență.

De partea cealaltă PSD și aliații, care controlează Parlamentul, au acuzat proastele măsuri ale executivului, restrângerea unor drepturi cetățenești, dar și achizițiile de criză. Cele două părți s-au contrat chiar și de la viziunea răspunsului sanitar și s-au situat pe poziții diferite în ce-l privește pe doctorul Streinu-Cercel. Iar Parlamentul a pus în cârca guvernului o grămadă de legi populiste care să ducă la diverse plăți bănești pentru populație. Cea mai recentă este legea pentru neplata chiriilor.

Momentul a fost folosit și pentru o încercare, măcar, de-a trece o lege care să le dea voie aleșilor locali incompatibili să candideze din nou. Iohannis a numit majoritatea PSD ca fiind toxică. Și le-a reproșat acestora că nu colaborează în criză.

Cine câștigă din această bătălie politică: PNL și președintele sau PSD și aliații? Numiți un politician care v-a dat încredere în această criză! Cine v-a dezamăgit și de ce? Ar trebui ca, într-o situație excepțională de criză, partidele să colaboreze sau tocmai acum e momentul bătăliei? Ce spun toate aceste zile despre clasa noastră politică?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct la 0372 069 599.