Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Cazul Cataramă. Ce facem cu ignoranții? – VIDEO

Milionarul Viorel Cataramă, fost candidat la președinție, s-a expus voluntar infectării cu coronavirus, într-o încercare de-a demonstra că boala nu este atât de periculoasă pe cât spun medicii și autoritățile. Gestul său are și o latură de protest menită să redeschidă cât mai repede economia și să scape companiile de faliment.

După infectare, Cataramă a dezvoltat simptome ușoare ale bolii și a fost amendat de autorități, acum având și un dosar penal. Soția sa, medic, a părăsit domiciliul pentru a se proteja pe ea și copil de boală. Prin turul său mediatic, după infectare, Viorel Cataramă pare să fi devenit un lider neoficial al celor care nu cred în boală sau care nu-i percep dimensiunile.

În același timp, autoritățile, medicii, specialiști internaționali arată că boala este una dintre cele mai periculoase din istoria noastră. Și, de la zi la zi, descoperim noi simptome pe care nu le știam. Acestea includ inflamări ale vaselor sanguine, distrugerea unor organe, coagularea sângelui. Mai multe state europene au publicat date statistice care arată că numărul morților a crescut cu zeci de mii față de aceeași perioadă a anilor trecuți. Cu toate acestea o parte din populație este de neconvins.

Ce facem cu ignoranții? Cum punem stop atitudinilor care ne fac rău și care pun în pericol majoritatea populației. Este semnalul lui Cataramă important pentru mulți oameni?