România în Direct, cu Cătălin Striblea: Blocajul spitalelor publice. Cum ați rezolvat dacă ați avut nevoie la medic? – VIDEO

O tânără din județul Vaslui a născut un copil mort după ce-a fost plimbată cu salvarea între două spitale. În județul Tulcea, o femeie însărcinată a murit pe șalupa care o transporta la spital, intervenția medicilor fiind inutilă. În această dimineață, la intrarea în Institutul Oncologic de la Cluj sunt sute de persoane care vor să intre la tratament, dar așteaptă triajul epidemiologic.

La Galați, de câteva zile, zeci de pacienți se plâng că nu sunt lăsați în spital decât dacă-și plătesc în privat testul de COVID. Iar în urmă cu câteva zile, un bărbat din Botoșani a murit după ce-a fost plimbat 16 ore între trei spitale.

Se adună din ce în ce mai multe întâmplări care ne arată că sistemul public de sănătate trece printr-o traumă majoră în perioada în care se dă lupta cu epidemia. Medicii spun că este vina ministerului, care nu pune la dispoziție toate materialele de protecție necesare, iar ministerul spune că medicii care nu primesc pacienți riscă dosare penale. Este clar că asistăm la un blocaj, deși, oficial, spitalele nu sunt închise.

Mai funcționează spitalele și pentru restul bolnavilor în această perioadă? Cine este vinovat de blocajul din spitale? Cum ai rezolvat dacă ai avut nevoie de tratament sau consultații în această perioadă? Ar fi fost acum o soluție ca spitalele private să fie finanțate din bani publici?