Confidenţialitate

România în Direct: Centrele de vaccinare cu circuit închis. Cum e mai bine: vaccinare pe grupe sau la liber pentru toată lumea? | VIDEO

Premierul Florin Cîțu a anunțat că așteaptă explicații de la ministrul Voiculescu, după publicarea listei centrelor de vaccinare din România.

Premierul dorește să afle dacă suspiciunile că în aceste centre s-au făcut vaccinări peste rând sunt adevărate. Suspiciunile au apărut după din listă a ieșit la iveală că o mare parte dintre centrele de vaccinare ar fi avut un circuit închis.

Nu este clar cine s-a vaccinat în aceste centre cu circuit închis și dacă în acestea numărul de vaccinări este mai mare decât pentru populația generală, dar considerată în categorii de risc. Este clar, însă că o parte din aceste centre au fost destinate Ministerului Apărării, Ministerului de Interne sau serviciilor secrete.

Vreme de un an aceste date nu au fost făcute publice, iar ministrul Voiculescu a fost dur criticat pentru că le-a prezentat. Șeful programului de vaccinare a făcut ”o informare către premier” și a spus că datele trebuiau validate. De asemenea, ministrul de interne spune că s-au făcut publice locații secrete ale statului. Un control va merge acum la Ministerul Sănătății ca să vadă gestionarea acestui subiect.

La rându-i, fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru spune că aceste centre trebuie redate publicului general și că, după apariția explicațiilor, toată lumea să se poată vaccina cât mai repede. Pe de altă parte, România are de departe un succes în chestiunea vaccinării. Suntem între primele țări europene la rată de vaccinare și s-au administrat în jur de un milion de doze.

Ce înțelegeți din dezvăluirile apărute în ultimele ore? În aceste condiții, cum ar trebui să procedeze statul român? A fost mai bine că vaccinare a fost organizată pe grupe și categorii de persoane sau trebuia să fi fost la liber?

Cătălin Striblea vă așteaptă la România în Direct la 0372 069 599, de la 13:15.