Confidenţialitate

România în Direct: Barometrul Europa FM arată o luptă strânsă pentru putere. Cum ți-ai format opinia de vot? | VIDEO

Barometrul Europa FM, realizat de IMAS, arată că PNL a scăzut câteva procente în opțiunile românilor, înainte de votul de duminică. Partidul aflat la guvernare a scăzut de la 32 de procente la 28. PSD se află pe locul al doilea cu 23 de procente, în creștere, iar USR pe trei cu 18 procente, în scădere. Pe locul patru este Pro România cu 8,9%.

Este cea mai mică diferență între principalele partide înscrise în lupta electorală, de-a lungul ultimelor luni.

Barometrul Europa FM arată că, în general românii își păstrează intenția de vot pe care au avut-o în trecut și că în general sunt mulțumiți de modul în care partidele lor au performat în clasament. Pe de altă parte, majoritatea dintre noi sunt dispuși să voteze un partid care să aplice măsuri anti-COVID mai dure, dar și pe cei care promit măriri de salarii.

Cel mai important lucru pentru alegătorii români, acceptat aproape în unanimitate este că partidul lor trebuie să înăsprească măsurile anticorupție.

Ce este cel mai important pentru tine în aceste alegeri? Ce aștepți de la partidul pe care-l vei vota? Și cum ți-ai format opinia electorală. Ce contează cel mai mult: aplicarea măsurilor sanitare sau a celor de criză? Sau poate integritatea?