Confidenţialitate

România, azi la Eurovision Song Contest 2014

TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi tvrplus.ro vor transmite în direct şi cea de-a doua semifinală Eurovision 2014, de la ora 22.00.

‘Repetiţia generală cu notarea juriului a mers bine: partea audio, cea importantă în seara respectivă a fost cum ne-am dorit. Din păcate, la efecte şi decupaj, am avut surprize care ne-au făcut să ne întrebăm de ce nu am fost lăsaţi să aplicăm metoda noastră de la selecţia naţională de proiecţie a hologramei. Sperăm ca şi impactul vizual să fie cel puţin la fel de bun cum ni s-a promis. Trebuie să fie un moment miraculos’, declară Paula Seling, cu câteva ore înainte de intrarea în semifinală, pentru TVR.Ovi este optimist în privinţa celei de-a doua participări a României la Eurovision în actuala formulă: ‘După 10 luni de muncă intensă, a venit şi ziua în care vom cânta şi prezenta piesa noastră Miracle pe scena din Copenhaga. Suntem pregătiţi, suntem entuziaşti şi gata să arătăm Europei că suntem un duet care are experienţă de scenă şi nu am revenit în competiţia Eurovision de anul acesta doar să mai bifăm o apariţie în acest concurs. Ne dorim chiar să scriem istorie pentru România!’

Concurează în această seară: Firelight din Malta, Mei Finegold din Israel, Carl Espen din Norvegia, The Shin and Mariko din Georgia, Donatan & Cleo din Polonia, Conchita Wurst din Austria, Vilija Mataciunaite din Lituania, Softengine din Finlanda, Can-Linn (featuring Kasey Smith) din Irlanda, Teo din Belarus, Tijana din Macedonia, Sebalter din Elveţia, Freaky Fortune feat. Risky Kidd din Grecia, Tinkara Kovac din Slovenia şi Paula Seling & OVI din România.

Primele 10 clasificate, în urma voturilor exprimate de juriul de specialitate şi acordate de public, intră în finală. Votarea începe după ultima piesă din concurs şi durează 15 minute.