Confidenţialitate

România – Kazahstan, 0-0 în preliminariile Cupei Mondiale

Echipa națională de fotbal a reușit doar o remiză fără gol, 0-0 în Kazahstan, în al 3-lea meci din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Deși a avut o evoluție bună, reprezentativa pregătită de Christoph Daum nu a concretizat câteva ocazii mari. În minutul 87, Enache a alunecat la un metru de poartă și nu a putut împinge în plasă o minge centrată de Bogdan Stancu.

Gazonul artificial al stadionului din Astana și ciocnirile dure cu adversarii le-au pus serioase probleme fotbaliștilor “tricolori”, doi dintre ei fiind înlocuiți din cauza problemelor fizice: căpitanul Dragoș Grigore, înlocuit cu Moți în minutul 26 și Alex Chipciu, în locul căruia a intrat Enache în minutul 46. Ultima schimbare a fost Florin Andone în locul lui Adi Popa spre final. Tot marți seară, în aceiași grupă, Polonia întâlnește Armenia.

România are 5 puncte după 3 partide, scorul primelor două întâlniri fiind 1-1 cu Muntenegru și 5-0 cu Armenia. Românii vor mai juca anul acesta cu polonezii, la 11 noiembrie pe “Arena Națională”, iar la 15 noiembrie vor disputa un amical cu Rusia în deplasare. Campania de calificare la Cupa Mondială se va relua apoi la anul, la 26 martie, când România va primi Danemarca.