Confidenţialitate

România a intrat în finala Eurovision Song Contest 2014

Reprezentanţii României la Eurovision, Paula Seling şi Ovi au intrat în finală!

În afară de România, celelalte ţări calificate sunt Elveţia, Slovenia, Polonia, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria.

Click aici pentru a vedea videoclipul ‘Miracle’

Joi seara au intrat în cea de-a doua semifinală, în ordine: Firelight din Malta, Mei Finegold din Israel, Carl Espen din Norvegia, The Shin and Mariko din Georgia, Donatan & Cleo din Polonia, Conchita Wurst din Austria, Vilija Mataciunaite din Lituania, Softengine din Finlanda, Can-Linn (featuring Kasey Smith) din Irlanda, Teo din Belarus, Tijana din Macedonia, Sebalter din Elveţia, Freaky Fortune feat. Risky Kidd din Grecia, Tinkara Kovac din Slovenia şi Paula Seling & OVI din România.

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda sunt cele 10 ţări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014 după prima semifinală.

37 de ţări participă la competiţia din acest an. Următoarea etapă este finala din 10 mai.

Eurovision 2014 în cifre

europafm.ro vă propune o trecere sumară în revistă a cifrelor relevante pentru concursul Eurovision din acest an:

3 Pentru a treia oară în istoria de 59 de ani a Eurovision, concursul are loc la Copenhaga, după 1964 şi 2001.

3 România a reuşit să se claseze cel mai sus pe locul 3. Au fost două momente: în 2005, cu Luminița Anghel și Sistem, și in 2010, cu Ovi și Paula Seling.

10 mixere de sunet sunt aplasate la B&W Hallerne, locul de desfăşurare a festivalului pentru a sigura cele 100 de canale wireless pentru monitorizarea sunetului în căşti şi microfoane.

30 de profesionişti alcătuiesc echipa principală de sunetişti, care va asigura sunetul în Dolby Surround 5.1

32 de proiectoare sunt dispuse pe marginea scenei pentru a completa show-ul Eurovision 2014.

37 de ţări participă la Eurovision Song Contest 2014

40 de tone cântăreşte structură din oţel, înaltă de peste 20 de metri, care fost construită pe scena evenimentului. Scena propriu-zisă, podeaua, este una de LED-uri montate pe o structură de aluminiu şi sticlă, aceasta putând susţine panouri de leduri cu o greutate de maxim o tonă fiecare.

59 De 59 de ani se desfăşoară Festivalul Cântecului European, adică Eurovision Song Contest.

500 de voluntari asigură suport pentru desfăşurarea în bune condiţii a festivalului muzical.

700 de specialişti alcătuiesc echipa tehnică şi de organizare a evenimentului.

1.600 de jurnalişti din peste 80 de ţări sunt acreditaţi la competiţia muzicală Eurovision, desfăşurată în 2014 în Danemarca.

180.000.000 de telespectatori din Europa şi din întreaga întreaga lume sunt aşteptaţi să urmărească semifinalele (6 şi 8 mai) şi finala din acest an (10 mai).