Confidenţialitate

Român stabilit în Marea Britanie, bănuit că a susținut organizația răspunzătoare de atacurile cibernetice din România | AUDIO

Un cetățean român stabilit în Marea Britanie este bănuit că s-a implicat în recentele atacuri cibernetice asupra unor site-uri din România, a transmis Ministerul de Interne.

Românul ar fi ajutat gruparea KillNet cu traduceri din rusă în limba română a mesajele promovate de hackeri.

„În urma activităților comune desfășurate, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care ar fi susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri web din Romania care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare”, a transmis MAI.

Au avut loc percheziții la locuința acesuia iar acum este audiat de autorități.

Ministrul de Interne, Lucian Bode:

„O persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din limba rusă în limba română a materialelor promovate de gruparea infracțională și prin indicarea unor site-uri web din România, care ar fi putut fi atacate prin același mod de operare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au avut loc percheziții la locuința acestuia, iar acum este audiat de autorități, a mai precizat ministrul Bode:

„La data de 2 mai, autoritățile de aplicare a legii din Marea Britanie au efectuat o percheziție domiciliară la adresa de reședință a cetățeanului român. Ofițeri specializați din cadrul IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în ancheta desfășurată de către autoritățile din Marea Britanie. Cetățeanul la care făceam referirea este în custodia autorităților.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.