Roma: 5 autoturisme ale unor imigranti romani au fost incendiate / MAE: ”Incidentul sa fie anchetat ca actiune xenofoba”

În cartierul Borghesiana era staţionat și un autoturism cu număr de înmatriculare italian, dar respectivul vehicul nu a fost incendiat.

Cinci autoturisme ale unor imigranţi români au fost incendiate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Borghesiana, un cartier situat la periferia estică Romei.

În zonă era staţionat și un autoturism cu număr de înmatriculare italian, dar respectivul vehicul nu a fost incendiat.

Carabinierii au început să ancheteze acest act ‘rasist şi xenofob comis de piromani împotriva comunităţii românilor din Italia’, cum este prezentată acțiunea în presa italiană.

De la București, Ministerul de Externe transmite un comunicat în care arată că incidentul ‘induce suspiciune unor acte de natură xenofobă’.

‘Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incidentul care a avut loc în dimineaţa zilei de 1 martie 2015 în urma căruia cinci mașini cu număr de înmatriculare românesc au fost incendiate pe o stradă din capitala Italiei (…). Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersurile legale atât pe lângă comandamentul de pompieri din Roma, cât şi pe lângă comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obţinerii de informaţii oficiale referitor la circumstanţele producerii incidentului şi a identităţii deținătorilor autovehiculelor incendiate. Potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime’, transmite, în comunicat, Ministerul de Externe.