Confidenţialitate

Roland Garros: Barbora Krejcikova și Anastasia Pavliucenkova, în finala feminină

Cehoaica Barbora Krejcikova (35 WTA) s-a calificat în prima sa finală de Mare Şlem la simplu, învingând-o în trei seturi, 7-5, 4-6, 9-7 pe grecoaica Maria Sakkari (18 WTA), joi seara, în penultimul act al turneului de la Roland Garros.

Partida a durat 3 ore.

Adversară îi va fi rusoaica Anastasia Pavliucenkova (32 WTA), care a eliminat-o în prima semifinală de la Roland Garros pe slovena Tamara Zidansek, de care a dispus în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Graţie evoluţiilor sale de la turneul parizian, jucătoarea cehă va face un salt de cel puţin 13 locuri, până pe 22, în ierarhia WTA, începând de luni, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera sa.

Barbora Krejcikova este calificată, totodată, în semifinalele probei de dublu de la Roland Garros, alături de compatrioata sa Katerina Siniakova, împreună cu care a reuşit să se impună la turneul parizian în 2018.

Ultima jucătoare care a atins în acelaşi an finalele la simplu şi dublu la Roland Garros a fost cehoaica Lucie Safarova, în 2015. Însă ultima care le-a şi câştigat a fost franţuzoaica Mary Pierce, în 2000.