Confidenţialitate

Rock Sessions: “Waiting For The Sun”, piesa din orașul vampir | VIDEO

“Ce contrast major, ce unghiuri diferite de a privi un oraș ca Los Angeles din partea a două trupe contemporane, The Beach Boys și The Doors. Prima oferea o imagine aproape idilică, surferi, fete frumoase, valuri și mult, mult soare. A doua imagine, cea a lui Jim Morrison, textierul și solistul vocal al trupei The Doors, una neagră întunecată. Morrison și-a închipuit orașul ca pe vampir care te subjugă în permamentă.

Așa că dorința de soare este cât se poate evidentă, pentru că viața are nevoie de lumină, într-un moment în care, pentru Morrison, totul părea să meargă prost.

Deziluzia generală într-o vreme deloc roz, a fost generată de efectele razboiului din Vietnam, de sărăcie, de mizerie, de suferință. Morrison nu vede nicio soluție la problemele acestea, iar Waiting For The Sun va rămâne pentru totdeauna o piesă fără rezolvare. Ba, mai mult, rămâne o piesă ce se termină profund descurajator, cu Jim recunoscându-și neputința și sporind un mister puternic amplificat după moartea sa: this is the strangest / life I’ve ever known”, a spus Mihai Dinu la Rock Sessions.