Confidenţialitate

Rock Sessions: “Bloodbuzz Ohio”, piesa dintre cele două lumi | VIDEO

“Bloodbuzz Ohio este dintre cele mai bune și importante piese ale trupei The National. Iar albumul de pe care este extrasă pe single, “High Violet”, este, la rândul lui, poate cel mai omogen material lansat de trupă.

Pentru a înțelege puțin piesa trebuie să ne uităm după rădăcinile trupei. Născut și crescut în Cincinnati, Ohio, solistul The National, Matt Berninger, s-a mutat în Brooklyn, New York, împreună cu colegii săi de trupă în anii ’90.

Pentru Matt, semnificația piesei este una pesonală, pentru că el descrie starea prin care a trecut. În momentul compoziției piesei se afla într-un fel de no men’s land, blocat între o versiune veche a sa și una în devenire. Iar lucrul asta îl explica foarte bine în primele doua versuri: “stand up straight at the foot of your love / I lift my shirt up”.

Scosul cămășii este un soi de schimbare de piele, timp în care nu se simțea nici din Ohio, dar nici din New York. Noul loc părea un soi de țară străină într-un moment de schimbare profundă”, este de părere spune Mihai Dinu, la Rock Sessions