Robert Stigwood, managerul trupei Bee Gees, a încetat din viață – VIDEO

Fostul manager al formaţiei Bee Gees şi al artistului Eric Clapton, australianul Robert Stigwood, a decedat la vârsta de 81 de ani, au anunţat, marţi, apropiaţii acestuia, informează Reuters.

Anunţul a fost făcut pe reţeaua de socializare Facebook de către Spencer Gibb, fiul artistului Robin Gibb, membru al trupei Bee Gees.

„Vă dau o veste tristă. Naşul meu şi managerul familiei mele pentru o vreme îndelungată, Robert Stigwood, a încetat din viaţă”, a scris acesta.

De-a lungul carierei sale, Robert Stigwood a fost producătorul mai multor musicaluri, printre care se numără: „Evita”, „Hair”, „Jesus Christ Superstar”, „Pippin” şi „Sweeney Todd”. 

Robert Stigwood și-a lăsat amprenta și în lumea filmului, fiind producătorul peliculelor „Grease”, „Tommy”, „Grease 2”, „The Fan”, „Moment by Moment” şi „Saturday Night Fever”.

De asemenea, succesul trupei Bee Gees, pe care a promovat-o în anii săi de glorie, i se datorează impresarului australian. Grupul, format din fraţii Barry, Maurice şi Robin Gibb, în anul 1958, a atins culmi greu de egalat în universul muzicii pop din anii ’70, cu piese precum „How Deep Is Your Love”, „Stayin’ Alive” şi „Night Fever”. Albumele formaţiei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.