Robert John Downey Jr., sărbătorit vineri în Deşteptarea

Sărbătoritul zilei de vineri, Robert Downey Jr., ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood în 2013, cu onorarii care au totalizat anul trecut aproximativ 75 de milioane de dolari.

‘În viaţa reală este junior, dar nu Bănică. Şi nici Piersic. Nu a jucat deci nici Liceenii, nici în Killing Time, ci în Chaplin şi Sherlock Holmes.

E posibil să ştie Totul despre sex, pentru că a fost cuplat cu Sarah Jessica Parker. Sau poate se pricepe la avocatură, căci a apărut în serialul Ally Mc Beal, câştigând pentru prestaţia lui din acest film şi un Glob de Aur.

A avut probleme cu drogurile şi se mai spune că prima ieşire la ‘iarbă’ a fost intermediată chiar de tatăl său’, i-au făcut descrierea Monica, Vlad şi George faimosului actor.

La rubrica ‘Născut de ziua lui’, ascultătorii Europa FM nu au avut probleme în a recunoaşte portretul lui Robert Downey Jr., poate şi pentru că în ultima vreme acesta se bucură de o atenţie sporită din partea presei.

Cu onorarii de 75 de milioane de dolari, Robert Downey Jr., interpretul personajului Iron Man, actorul emblematic din ‘Sherlock Holmes’ şi din ‘The Avengers: Age of Ultron’, ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood în 2013.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din ‘Chaplin’, în 1992, şi pentru cel secundar din ‘Furtună tropicală’ în 2009.

Starul american a impresionat publicul şi criticii de cinema cu rolurile din ‘Air America’, ‘Născuţi asasini’, ‘The Outsider’, ‘Kiss Kiss Bang Bang’, ‘Good Night, and Good Luck’, ‘Incredibilul Hulk’, trilogia ‘Iron Man’, cele două pelicule din seria ‘Sherlock Holmes’ şi filmul SF ‘The Avengers’.

Robert Downey Jr. a împlinit pe 4 aprilie vârsta de 49 de ani.