Robert De Niro vorbeşte despre tatăl său gay

Starul de cinema, în vârstă de 70 de ani, este naratorul unui proiect TV care descrie viaţa tatălui său, un homosexual declarat.

Robert De Niro Sr., care a murit în 1993 din cauza unui cancer de prostată, a fost un pictor expresionist abstract, ale cărui opere au marcat scena artistică postbelică din Statele Unite.

Actorul american Robert De Niro va fi naratorul unei producţii a postului HBO, un documentar pe care starul hollywoodian l-a realizat despre tatăl său homosexual.

‘Am simţit că trebuia să fac acest lucru. M-am simţit obligat. Era responsabilitatea mea de a face un documentar despre el’, a declarat celebrul actor într-un interviu acordat revistei Out. Documentarul a fost editat de Thelma Schoonmaker, o veche colaboratoare a renumitului regizor Martin Scorsese.

Deşi Robert De Niro doreşte să aducă un omagiu tatălui său prin intermediul acestui proiect TV, cei doi au locuit destul de puţin timp împreună, întrucât părinţii actorului au divorţat atunci când acesta avea vârsta de trei ani.

‘Nu eram genul de tată şi fiu care jucau baseball împreună, după cum puteţi să bănuiţi. Însă a existat o legătură puternică între noi’, spune actorul.