Confidenţialitate

Robert De Niro împlinește 72 de ani. Cele mai bune roluri ale unui actor de legendă – VIDEO

Un actor legendar, Robert De Niro a câștigat un premiu Oscar pentru cel mai bun actor pentru (Jake LaMotta din filmul din 1980 Raging Bull) și un alt Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Vito Corleone în clasicul Nașul II din 1974). Numeroasele sale filme apreciate includ Taxi Driver, Cape Fear, Mean Streets și Once upon a time in America.

În timp a devenit unul dintre actorii preferați ai regizorului Martin Scorsese, care l-a distribuit în mai multe filme definitorii atât pentru cariera actorului, cât și pentru cinematografia americană.

Robert De Niro – cele mai bune roluri

Jake Lamotta în Raging Bull (1980)

Considerat adesea unul dintre cele mai bune filme ale Americii, Raging Bull (Taurul fioros) portretizează suișurile și coborâșurile pugilistului Jake Lamotta. Dificil de urmărit, rolul lui Lamotta interpretat de De Niro e violent și brutal în calea spre autodistrugere pe măsură ce se confruntă cu propriii demoni. “Ain’t going down for nobody” („Nu mă duc la fund pentru nimeni”) e replica celebră a filmului, iar rolul este printre cele mai bune ale lui Robert De Niro.

Max Cady în Cape Fear (1991)

Prestația lui Robert De Niro ca Max Cady în remake-ul lui Martin Scorsese al clasicului cu același nume din 1962 e pur și simplu captivantă. Cady, proaspăt eliberat din închisoare, după ispășirea pedepsei pentru viol, intenționează să-l distrugă pe avocatul care a depus mărturie împotriva lui.

Vito Corleone în The Godfather Part II (Nașul II), 1974

În rolul lui Vito Corleone, un tânăr De Niro se transformă din bărbat în Don într-o fascinantă poveste despre răzbunare. Corleone călătorește spre Sicilia, unde se răzbune pe ucigașul tatălui său, Don Ciccio: „Numele tatălui meu era Antonio Andolini…iar asta e pentru tine!” e modul în care Vito Corleone își încheie răzbunarea și devine Nașul.

https://www.youtube.com/watch?v=qJr92K_hKl0

Travis Bickle în Taxi Driver (1976)

Creația cea mai emblematică a lui Robert De Niro, Travis Bickle a devenit sinonim cu persoanele tulburate, precum și cu frizura stil mohawk. Toată lumea cunoaște scena „You talkin’ to me?” și aproape toată lumea știe că De Niro a spus că a improvizat celebra replică.

 

Rupert Pupkin în The King of Comedy (1982)

Martin Scorsese a considerat că prestația lui De Niro în această satiră clarvăzătoare despre celebritate, The King of Comedy, a fost cel mai mare rol al său din toate timpurile. Rupert Pupkin rămâne unul dintre cele mai îndrăznețe roluri ale lui De Niro: o mediocritate exagerată și nebună, capabilă să facă orice – inclusiv să îl răpească pe eroul său, Jerry Langford (Jerry Lewis) – ca să ajungă în televiziune.

Johnny Boy în Mean Streets (Crimele din Mica Italie), 1973

Filmul care a început legătura dintre Robert De Niro și Martin Scorsese, Mean Streets este povestea a „patru bărbați de onoare și a lui Johnny Boy”, care în mod inevitabil le plătește datoriile pe străzile Micii Italii. În rolul unui Johnny Boy psihotic, vedem un tânăr De Niro isteric și de-a dreptul nebun. Prezența sa incredibilă (și rânjetul maniacal) depășește prestațiile din rolurile principale, întinzându-ți nervii la maximum de fiecare dată când apare pe ecran.

David ‘Noodles’ Aaronson în Once Upon a Time in America (A fost odată în America), 1984

Capodopera solemnă și emoționantă a lui Sergio Leone despre gangsterii evrei din New York e impregnată cu dureri provocate de amintiri, de ocazii pierdute, de vieți distruse. De Niro oferă una dintre marile prestații din cariera sa în rolul lui David Noodles Aaronsen, a cărui prietenie din copilărie cu Max și Deborah îi definește viața.

https://www.youtube.com/watch?v=mzhX2PD6Srw