ROA concertează la Noaptea Cercetătorilor

În a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta in 27, participanții din peste 300 de orașe vor construi împreună harta științifică a Europei.

Printre provocările Nopţii Cercetătorilor, din 27 septembrie, se numără concertul live ROA, dar şi aniversarea a 10 ani de Myth Busters în România, alături de multe surprize şi concursuri pentru cei curioşi.

Vineri, 27 septembrie, începând cu ora 17.00 în Parcul Tineretului – intrarea Șincai, la Muzeul Antipa și Platforma Măgurele mințile curioase sunt așteptate să se întalnească cu știința. Pe scena din Parcul Tineretului, de la ora 21:00, organizatorii pregătesc şi un concert ROA (Rise Of the Artificial).

ROA (Rise Of Artificial) este un proiect fondat de Bogdan Popoiag (UNU’) și Cezar Stanciulescu (Junkyard).

Prima piesă ROA, intitulată ‘Ne place’, a fost lansată pe 10 noiembrie 2010 și în doar 3 luni a devenit una dintre cele mai difuzate melodii pe posturile de radio din România, strângând totodată peste 4 milioane de vizualizări pe YouTube în mai puțin de 6 luni. Până la sfârșitul lunii mai a lui 2011 a fost lansat albumul ‘Artificial’, ce includea 19 piese (cu versiuni în limbile engleză și română).

În noiembrie 2011 a apărut ‘Sonata in A Minor’, single însoțit de un vidoclip în regia lui Bogdan Popoiag. ‘D-AIA’ a fost lansat în iulie anul trecut, devenind în scurt timp unul dintre imnurile verii anului 2012. Anul acesta, ROA a lansat, în martie, piesa ‘La Răsărit’, care ar urma să facă parte de pe al doilea album de studio al trupei.

Noaptea Cercetătorilor este un eveniment recomandat de Europa FM!