Confidenţialitate

Ridicarea restricțiilor dure, cerută în stradă în Ungaria, Austria și Olanda

Grav afectați de închiderea HoReCa, patronii din Budapesta vor să deschidă restaurantele, în ciuda interdicției, iar la Viena, 5.000 de oameni au cerut anularea restricțiilor.

La Budapesta, unde carantina dură a fost prelungită până la 1 martie, iar restaurantele și cafenenele nu sunt deschise decât pentru livrări, reprezentanții HoReCa au demonstrat împotriva măsurilor care, spun ei, le amenință subzistența.

Iar luni, 100 de patroni din industrie au anunțat că vor deschide localurile în ciuda faptului că acest lucru nu este permis, iar amenzile ajung până la 17.000 de dolari pentru cei care nu respectă restricțiile

În Austria, la Viena, peste 5.000 de oameni au cerut în stradă ridicarea restricțiilor sanitare. Țara este în a treia carantină și toate activitățile neesențiale sunt oprite.

Olandezii au protestat pentru a treia săptămână consecutiv, la o cafea în aer liber. De data aceasta, protestele au fost lipsite de violențe, după ce poliția nu a mai intervenit în forță. Olanda, care este în carantină națională, a interzis circulația pe timpul nopții.