Confidenţialitate

Rezervările pentru Crăciun în hotelurile și pensiunile din România sunt aproape de zero | AUDIO

Din cauza pandemiei, mulți își vor petrece acasă sărbătorile de iarnă. Nici proprietarii de pensiuni nu au mai venit cu pachete turistice ca în anii trecuți, a spus în Deșteptarea, la Europa FM, Răzvan Pascu, consultant în turism:

„De Crăciun, românii oricum nu călătoreau foarte mult, cei care călătoreau mergeau în România la pensiuni tradiționale și partcipau la programe speciale de Crăciun, acum nu vor mai fi, rezervările sunt aproape de zero. Nu putem să discutăm de pachete pe care le vedeam anul trecut, cu tăiatul porcului, mers cu colinde, plimbat cu sania.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De Revelion, altfel vor sta lucrurile. Mulți vor închiria cabane pentru a petrece în noaptea dintre ani, crede Răzvan Pascu:

„Eu, personal, am prieteni care au spus că-și cumpără testele rapide, se testează, se duc și se întâlnesc până la urmă, sau cu familia. Cele care vor avea de câștigat vor fi pensiunile mici, în special, și cabanele de închiriat. Dacă te uiți pe site-uri specializate în anunțuri, poți să vezi că au deja sunt prețuri mult mai mari decât anul trecut. La marile hoteluri, există și acolo pachete care au început să se vândă, rezervările sunt foarte timide în acest moment, probabil că se vor vinde cu câteva zile înainte de Revelion, dacă vor vedea românii că nu există un lockdown complet, cum există prin alte țări europene.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deși e pandemie, destinațiile exotice au fost alese în continuare de cei cu dare de mână. Un Revelion pe o plajă exotică ajunge să coste și 9.000 de euro, spune Răzvan Pascu, consultant în turism:

„Au apărut mai multe chartere care s-au vândut în totalitate și nu doar de Revelion, ci și toată luna ianuarie și acum au lansat și pentru februarie.  Dacă sunt oferte speciale, poți să găsești ceva mai ieftin decât în anii trecuți, dar, în medie, creșterea de prețuri este de 4%. Foarte multe destinații sunt închise, iar cele care sunt deschise sunt deja super full. Un prieten pe care l-am găsit în Zanzibar primise o ofertă cu 9.000 de euro pentru perioada Revelionului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă românii s-au încumetat să aleagă și anul acesta destinațiile externe, turiștii străini au cam ocolit România. Răzvan Pascu spune că turismul românesc a pierdut, anul acesta, peste 4 milioane de vizitatori străini, iar încasările s-ar fi redus cu 40% pentru operatorii români de turism.