Revista presei, 13 mai

Şeful statului pierde războiul pentru Codul Silvic, notează Adevărul. După 40 de minute de dialog al surzilor, deputaţii din comisiile de specialitate au respins – relativ uşor – cerere lui Klaus Iohannis de reexaminare a documentului. UDMR a votat umăr la umăr cu PSD. Liberalii s-au bătut mai mult pe holuri pentru amendamentele lor.

Despre triumful unui antrenor încăpăţânat publică amănunte Gazeta sporturilor. Clubul de yachting Sportul Studenţesc reintră, după 9 ani, în posesia unui teren din Herăstrău exploatat de rechinii imobiliari. Instanţa a decis ca acesta să revină municipalităţii bucureştene.

Cinematografele de stat sunt gata să tragă obloanele, potrivit cotidianului Puterea. Cu salariile neplătite de peste două luni, angajaţii Regiei de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor acuză că se doreşte această situaţie de criză pentru ca imobilele RADEF să ajungă la RA-APPS, iar mai apoi să fie vândute. Unul dintre cei arătaţi cu degetul este fostul ministru Bogdan Stanoevici, considerat favoritul lui Victor Ponta pentru a prelua conducerea TVR.

Amnistia fiscală se împiedică în clasificări, anunţă România liberă. Premierul declarase că, în şedinţa de guvern, de astăzi va fi discutat proiectul prin care ar urma să fie şterse de la plată unele sume imputate celor cu profesii liberale. Ieri se lucra de zor la document, funcţionarii Palatului Victoria întâmpinând dificultăţi în clasificarea activităţilor, care pot fi dependente şi independente.

În ţara noastră, două milioane şi jumătate de tone de mâncare ajung anual la gunoi, scrie Jurnalul naţional. Deşi este unul dintre cele mai sărace state din Uniunea Europeană, România ocupă locul 9 în privinţa hranei care se risipeşte. Reutilizarea alimentelor este, în acest moment, ilegală.

Sidex a înregistrat anul trecut un minus de 110 milioane de euro, citim în Ziarul Financiar. Pierderile combinatului se ridică la un miliard de euro în ultimul deceniu. Reducerea cererii, ieftinirea oţelului, plus concurenţa Turciei şi Ucrainei, lovesc în plin afacerile principalului angajator din Galaţi, cu 6.700 de muncitori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS